HOZANA.si: Božja beseda

Brevir v obliki e-knjige

Na katerih napravah se lahko uporablja Brevir v obliki e-knjige?

  • Kindle e-bralniki: Kindle Fire, Kindle Keyboard (verzija programske opreme vsaj 3.3), Kindle, Kindle Touch, Kindle Paperwhite
  • Android pametni telefon in tablice, ki imajo nameščen operacijski sistem verzije vsaj 2.2 (z nameščeno Kindle applikacijo verzije vsaj 3.5)
  • iPad, iPhone and iPod touch (z nameščeno Kindle applikacijo verzije vsaj 2.9).

Ali je podprta tudi Windows Phone platforma in uporaba Kindle aplikacije v običajnih Windowsih?

  • Ne in sicer je to odločitev samega Amazona, ki v ti dve različici aplikacije Kindle ni vgradil možnosti, da bi se nanju dostavljala vsebina preko e-poštnega @kindle.com naslova.

Kako pripravim svojo mobilno napravo?

  1. Za pametne telefone in tablice: namestite si Kindle aplikacijo, ki si jo prenesete z Google Play (Android) ali App Store (iPhone in iPad) registrirajte svoj račun pri amazon.com. Registracijo izvedete iz same aplikacije Kindle oz. vpišete podatke o Amazon računu, če ga že imate. Nato na sami napravi v menuju "Settings" (Nastavitve) odčitajte "Send to Kindle Email Address", kjer je zapisan vam osebno dodeljen @kindle.com naslov, ki je namenjen temu, da se na vašo Kindle aplikacijo lahko dostavi e-knjiga. Ta naslov boste potrebovali nekoliko kasneje, v tretjem koraku,  pri prijavi na elektronsko knjigho na spletni strani HOZANA.si.
  2. Po registraciji je potrebno iti na "Manage Your Content and Devices" (Upravljanje vsebine in naprav). Če še niste prijavljeni, vnesite ustrezne podatke. Izberite možnost "Settings" (Nastavitve) in počiščite kje se nahaja "Approved Personal Document E-mail List". V seznam obstoječih naslovov (običajno je tu samo e-naslov, s katerim ste se registrirali) dodajte kindle@hozana.si. Ta seznam je seznam vseh elektronskih naslovov, s katerih dovoljujete, da se vam pošlje e-knjiga na vašo Kindle napravo/aplikacijo. 
  3. Na spletni strani HOZANA.si sedaj izberite "Želim se naročiti" in vpišite ustrezne podatke (v polje "Kindle E-pošta" vpišite naslov @kindle.com, ki ste ga odčitali na vaši napravi v prvem koraku.
  4. S tem je vaša naprava pripravljena na uporabo, potrebno je iti ponovno v Kindle aplikacijo in počakati nekaj trenutkov oz. minut, da se vam bo elektronska knjiga dostavila. Na nekaterih napravah sinhronizacija deluje le, če ste povezani v lokalno brezžično omrežje (ne zadostuje povezava v telefonsko omrežje).

Tule je kratek video, ki vas vodi skozi gornje štiri korake (predlagamo, da si posnetek ogledate v celozaslonskem načinu, zanj kliknete gumb v desnem spodnjem kotu, ko se predvaja video).