Brevir v obliki e-knjige

Na katerih napravah se lahko uporablja Brevir v obliki e-knjige?

  • Vsi Kindle e-bralniki
  • Android pametni telefoni in tablice
  • iPad in iPhone

Kako pripravim svojo mobilno napravo?

  1. Za pametne telefone in tablice: namestite si Kindle aplikacijo, ki si jo prenesete z Google Play (Android) ali App Store (iPhone in iPad) registrirajte svoj račun pri amazon.com. Registracijo izvedete iz same aplikacije Kindle oz. vpišete podatke o Amazon računu, če ga že imate. Nato na sami napravi v menuju "Settings" (Nastavitve) odčitajte "Send to Kindle Email Address", kjer je zapisan vam osebno dodeljen @kindle.com naslov, ki je namenjen temu, da se na vašo Kindle aplikacijo lahko dostavi e-knjiga. Ta naslov boste potrebovali nekoliko kasneje, v tretjem koraku,  pri prijavi na elektronsko knjigho na spletni strani HOZANA.si.
  2. Po registraciji je potrebno iti na "Manage Your Content and Devices" (Upravljanje vsebine in naprav). Če še niste prijavljeni, vnesite ustrezne podatke. Izberite možnost Preferences -> Personal Document Settings -> Approved Personal Document E-mail List. V seznam obstoječih naslovov (običajno je tu samo e-naslov, s katerim ste se registrirali) dodajte kindle@hozana.si (za dodajanje izberite "Add a new approved e-mail address"). Gre za seznam vseh elektronskih naslovov, s katerih dovoljujete, da se vam pošlje e-knjiga na vašo Kindle napravo/aplikacijo. 
  3. Na spletni strani HOZANA.si sedaj izberite "Želim se naročiti" in vpišite ustrezne podatke (v polje "Kindle E-pošta" vpišite naslov @kindle.com, ki ste ga odčitali na vaši napravi v prvem koraku.
  4. S tem je vaša naprava pripravljena na uporabo, potrebno je iti ponovno v Kindle aplikacijo in počakati nekaj trenutkov oz. minut, da se vam bo elektronska knjiga dostavila.
  5. Pomembno: sinhronizacija deluje le, če ste povezani v brezžično omrežje (WiFi), ne zadostuje torej prenos podatkov preko mobilnega omrežja.

Tule je kratek video, ki vas vodi skozi gornje štiri korake (predlagamo, da si posnetek ogledate v celozaslonskem načinu, zanj kliknete gumb v desnem spodnjem kotu, ko se predvaja video).