Namestitev e-knjig

Pomembno je, da navodilom sledite v vrstnem redu kot so napisana.

  1. Namestite si Kindle aplikacijo, ki si jo prenesete z Google Play (Android) ali App Store (iPhone in iPad) in se v aplikacijo vpišete. Če še nimate svojega Amazon računa, vam aplikacija ponudi, da ga ustvarite. Nato v nastavitvah aplikacije (za android: More v desnem spodnjem kotu, nato Settings) odčitate Send to Kindle Email Address, kjer je zapisan vam osebno dodeljen @kindle.com naslov. Ta je namenjen temu, da se na vašo Kindle aplikacijo lahko dostavi e-knjiga. Ta naslov boste potrebovali nekoliko kasneje, v tretjem koraku,  pri prijavi na elektronsko knjigo na spletni strani HOZANA.si.
  2. Po registraciji je potrebno iti na spletno stran nastavitev Amazonovega računa. Izberite možnost Personal Document Settings -> Approved Personal Document E-mail List. V seznam obstoječih naslovov (običajno je tu samo e-naslov, s katerim ste se registrirali) dodajte kindle@hozana.si (za dodajanje izberite "Add a new approved e-mail address"). Gre za seznam vseh elektronskih naslovov, s katerih dovoljujete, da se vam pošlje e-knjiga na vašo Kindle napravo/aplikacijo. 
  3. Na spletni strani HOZANA.si sedaj izberite "Želim se naročiti" in vpišite ustrezne podatke (v polje "Kindle E-pošta" vpišite naslov @kindle.com, ki ste ga odčitali na vaši napravi v prvem koraku.
  4. Na vaš elektronski naslov boste dobili potrditveno sporočilo, s katerim potrjujete prijavo. To je namenjeno temu, da vas ne bi mogel kdorkoli drug prijavljati na vsebine, ki jih ne bi želeli.
  5. Počakajte nekaj trenutkov ali minut, da se vam bo elektronska knjiga dostavila, našli jo boste v zavihku Library. O tem da vam je bila knjiga poslana, boste prejeli obvestilo po elektronski pošti.
  6. Pomembno: sinhronizacija na android telefonih deluje le, če ste povezani v brezžično omrežje (WiFi), ne zadostuje torej prenos podatkov preko mobilnega omrežja.

Če boste imeli kakšne težave, pojdite na stran https://hozana.si/faq.php, kjer so na razpolago pogosta vprašanja in odgovori na težave, s katerimi se srečujejo uporabniki.