HOZANA.si: misli ob Božji besedi

 

Anja Kastelic

Anja Kastelic je po izobrazbi magistra farmacije s strokovnim izpitom in terapevtka zakonske in družinske terapije.

Je tudi predsednica Združenja farmacevtov za življenje in ustanoviteljica Centra Chiara. Center nudi celostno podporo posameznikom, parom, družinam in nosečnicam v stiski preko psihoterapevtske pomoči in strokovnega svetovanja, podporo zdravstvenim delavcem preko predavanj in delavnic ter izobraževanja mladim in odraslim.
Center se imenuje po Chiari Corbella Petrillo (1984 – 2012).

Pri svojem delu se veliko srečuje s človeško stisko, na poseben način s starši, ki so že izkusili postopke umetne prekinitve nosečnosti (UPN) ter z materami, ki so v stiski in o tem razmišljajo.
Veliko tudi predava o tematikah teologije telesa, spolnosti, kontracepcije in  človeških odnosov po različnih slovenskih župnijah, tako mladim kot odraslim.

Formirala se je tudi preko osebnega spremljanja doma v Sloveniji, na duhovnih vajah v tujini ter v Assisiju, kjer potekajo številni tečaji in programi za mlade. Ob vsem tem je prejela veliko bogate vsebine in dragocenih duhovnih izkušenj.

Na tvojo besedo

Posebno mesto v dnevu ji predstavlja Božja beseda, živa in učinkovita, tista, ki rada preseneča in presega vso modrost sveta, saj v sebi nosi Življenje. Kakšno misel o Besedi tako rada deli še z drugimi.
Na hozana.si objavlja premišljevanja ob nedeljski in praznični Božji besedi, na svojem blogu pa tudi med tednom.

V letu 2016 je v založbi bratov kapucinov izšla knjiga njenih premišljevanj ob Božji besedi za leto A z naslovom "Na tvojo besedo", v letu pa tudi nadaljevanje za leto B.

Anja je dosegljiva na naslovu anja.kastelic1@gmail.com ali info@center-chiara.si

 

Vsi avtorji na hozana.si: