Anja Kastelic

Anja Kastelic Na tvojo besedo

Anja Kastelic je po izobrazbi magistra farmacije in terapevtka zakonske in družinske terapije.

Je tudi predsednica Združenja farmacevtov za življenje, ki se posveča etičnim vprašanjem zdravstvenih delavcev, ter ustanoviteljica Cent

ra Chiara, ki nudi celostno podporo posameznikom, parom in družinam v stiski prek psihoterapevtske pomoči, za mlade in odrasle pa organizira predavanja in druge dejavnosti. Center je nastal kot odgovor na stiske mnogih, ki iščejo drugačen pogled na vse, kar se jim v življenju dogaja. Imenuje se po Chiari Corbella Petrillo (1984–2012), ki je znala v veselju darovati življenje za svojega otroka.

Avtorica rada predava o odnosih, odpuščanju, odločanju in iskanju poklicanosti, teologiji telesa, spolnosti, lažeh kontracepcije, izvaja pa tudi biblične kateheze in vodi duhovne vikende ob Božji besedi.

Formirala se je prek osebnega spremljanja v Sloveniji in Italiji, na duho

vnih vajah v tišini ter v Assisiju, kjer potekajo številni tečaji in programi za mlade. V zadnjih letih je intenzivno vključena v Bratstvo Veselje evangelija (Fraternita Evangelii Gaudium), občestvo, ki je zraslo iz potreb mnogih, ki so črpali v Assisiju in prisluškovali znamenju časa. V letu 2017 je po izpovedanih prvih zaobljubah postala posvečena sestra v Bratstvu Veselje evangelija.

Še vedno ji posebno mesto dnevu predstavlja Božja beseda, živa, učinkovita in polna presenečenj, saj v sebi nosi Življenje. Misli o Besedi rada deli tudi z drugimi. Na portalu hozana.si ter blogu Na tvojo Besedo objavlja premišljevanja ob nedeljski in praznični Božji besedi.

V letu 2016 je v založbi bratov kapucinov izšla knjiga njenih premišljevanj ob Božji besedi za leto A z naslovom "Na tvojo besedo", v letu 2017 nadaljevanje za leto B in v letu 2021 za leto C.